Masaže

Od davnih vremena pa sve do danas masaža se koristila kao pomoć pri lečenju. Brojni dokazi o primeni masaže dolaze iz najstarijih civilizacija. U devetnaestom veku naučno je opisano dejstvo masaže i tada ona postaje deo fizikalne medicine, ali i potreba svih nas. Bez obzira sa kog podneblja dolazi, sa kojom tradicijom i kulturom je povezana ono čemu se teži je uspostavljanje i očuvnje ravnoteže tela, uma i duše, dobrog zdravlja i relaksacije. U svojoj filosofiji postavlja uslov da se svakom čoveku treba približiti kao jedinstvenoj, nedeljivoj celini i isključivo prema njegovom senzibilitetu, problemu, godinama, potrebama kreirati. Na taj način ona ima svoje mesto i u preventivnom, i u terapeutskom ali i u kozmetičkom smislu. Na fizičkom nivou, dobro iskreirana masaža ima uticaj na sve strukture našeg tela.

Dodir je važan deo svake masaže jer predstavlja komunikaciju između osobe i fizioterapeuta, kako bi se odredio optimalan pritisak za svaku osobu, kao i problematično područje. Prvi uticaj će ostvariti na kožu, na rad njenih lojnih i znojinih žlezda, ali i krvnih sudova. Poboljšanje celokupne cirkulacije i limfnog sistema će obezbediti bolju razmenu hranljivih materija, ali i eliminaciju štetnih produkata metabolizma. Napeti mišići tela se vraćaju u stanje optimalnog tonusa, bolovi često prouzrokovani pritiskom istih na nervne završetke popuštaju. Sami zglobovi postaće rasterećeniji i pokretljiviji. Sve to blagotvorno će delovati na rad srca, pluća i creva.

Masaža kao veština funkcionalnog dodira se može podeliti na više tipova u zavisnosti od ciljeva kojima se teži, od eliminacije bolnih stanja kao što su su migrene, bolovi u leđima, stomačni grčevi, preko tretiranja neuroloških stanja (lumboišialgija, nervna napetost, nesanica, deprsija), sportskih povreda, posturalnih deformiteta, stanja nakon preloma, pa sve do anticelulit masaža i masaža trudnica i beba.

 

U našem centru insistiramo na individualnom pristupu u odabiru tipa i dinamike masaža u zavisnosti od potreba klijenata, a kategorizujemo ih u nekoliko grupa.

Sa ciljem odmora i relaksacije primenjuje se  RELAX MASAŽA  . Ona hrani, regeneriše i budi vitalnu snagu, a deluje i na psihu i mirisno čulo putem mirisnih ulja. Pokreti fizioterapeuta su laganiji, i po tipu odgovaraju klasičnoj medicinskoj masaži.

  ANTISTRES MASAŽA   je klasična medicinska masaža koja akcenat stavlja na određene delove tela kao što su glava, lice, dlanovi i stopala. Stimulacijom centralnog nervnog sistema teži oslobađanju od telesne i emotivne napetosti.

  TERAPIJSKA MASAŽA   (vezivno-tkivna masaža) namenjena je lečenju bolnih stanja mišićno-koštanog sistema ili za održavanje njegovog stanja nakon poboljšanja ili izlečenja.
Pokreti fizioterapeuta su čvršći i intenzivniji te prodiru dublje u tkivo nego u klasičnoj medicinskoj masaži. Pospešuje se cirkulacija i opuštanje mišića leđa i vrata, otklanja stres i opuštajuće deluje na sve blokade u telu. Najčešći simptomi kod kojih se primenjuje ova vrsta masaže: bol, napetost i ukočenost vrata, ramenog obruča, grudnog koša i donjeg dela leđa, otvrdnuća u obliku čvorića u mišićima, oslabljeni mišići (atrofija), ograničenja kao posledica zadebljanja i skraćenja tkiva i ožiljaka, potiljačne glavobolje.

Kada je masaža dovoljno duboka i energična možemo delovati na mišiće.   SPORTSKA MASAŽA   će doprineti njihovom rasterećenju i opuštanju ligamenata i vratiti telesnu snagu.

  MANUELNA LIMFNA DRENAŽA   je tehnika masaže kojom se uspešno rešavaju limfni edemi. Ona se bitno razlikuje od klasične masaže i sadrži komleksne zakonitosti u načinu izvođenja, pa je potrebo da osoba koja izvodi bude medicinski edukovana. Manuelna limfna drenaža deluje na vegetativni nervni sistem, a posebno na parasimpatikus što kod pacijenta izaziva relaksaciju, a često i san. Tokom manuelne limfne drenaže poboljšava se cirkulacija celog tela bez obzira na mesto gde se izvodi. Nakon manuelne limfne drenaže povećava se i diureza. Ukoliko se tokom tretmana javi znojenje to je znak da je cirkulacija preopterećena, tretman se prekida i može se nastaviti tek posle nekoliko dana odmora.

  ANTICELULIT MASAŽA   se najčešće u sinergiji sa nekim drugim anticelulit tretmanom ili samostalno uspešno koristi u ciljanom tretiranju celulita u kritičnim zonama, tipično trbuh, struk, nadlaktice ili noge. Anticelulit masaža se od klasične masaže razlikuje po svojim specifičnim pokretima i potrebno je da je radi specijalno obučen fizioterapeut. Koliko će biti čvrsti pokreti fizioterapeuta zavisi od stadijuma celulita pacijenta. Ako je koža jako osetljiva i postoji mogućnost njene povrede (stvaranja, pucanja kapilara...) započinje se blažim oblikom masaže.

Estetsko-medicinske procedure

Saznajte više o estetsko-medicinskim procedurama koje radimo u našem Lunior centru.
HEMIJSKI PILING (eng. Chemical Peel)   Hemijski piling je estetsko-medicinska procedura u toku koje lekar na kožu nanosi rastvore tačno određenih kiselina, sa ciljem kontrolisanog
Šta je hijaluronska kislelina? Hijaluronska kiselina, hijaluron ili skraćeno HA je supstanca koja je sastavni deo našeg organizma. Po hemijskoj strukturi ona je složeni šećer -
MEZOTERAPIJA (eng. Mesotherapy)   Mezoterapija iglom je medicinska metoda koja obuhvata tehnike aplikacije specijalnih koktela u kožu. Kokteli sadrže vitamine, minerale,
LIPOLIZA (eng. Lipolysis)   Lipoliza ili mezoterapija lokalizovanih masnih naslaga je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na telu, pomoću
ANTICELULIT TRETMAN (eng. Anti-cellulite treatment)   CELULIT je estetski, ali i zdrastveni problem. Nastaje nagomilavanjem masnoća i toksina ispod kože pri kojem vezivno tkivo
MEZONITI (eng. Mesothreads)     Mezoniti predstavljaju inovativnu tehniku pomlađivanja i zatezanja određenih zona kože sa efektom face liftinga koja uspešno
Kolagen idukciona terapija (eng. Collagen Induction Therapy, CIT)   Kolagen idukciona terapija, poznata i kao tretman mikroiglicama, je estetsko-medicinska procedura koja

Zakažite konsultacije

Kontaktirajte nas slanjem poruke i iskoristite popust od 10% na sve tretmane (osim na cene tretmana koji su već na popustu). Nakon slanja poruke kontaktiraćemo Vas telefonom u najraćem roku da zakažemo tretman za koji ste zainteresovani.

  Poruka nije poslata.   Poruka je uspesno poslata.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama.

logo bottom

 

 

 

  • Adresa : Savska 5, III sprat, Beograd
  • Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Telefon : 060 6147872

Radno vreme

  • Ponedeljak15:00 - 22:00
  • Utorak15:00 - 22:00
  • Sreda15:00 - 22:00
  • Četvrtak15:00 - 22:00
  • Petak15:00 - 22:00
  • Subota09:00 - 18:00
  • Nedelja09:00 - 18:00

MAPA

Adresa: Savska 5, III sprat, Beograd