MEZOTERAPIJA (eng. Mesotherapy)

 

Mezoterapija iglom je medicinska metoda koja obuhvata tehnike aplikacije specijalnih koktela u kožu. Kokteli sadrže vitamine, minerale, aminokiseline, hijaluronsku kiselinu, faktore rasta, stem ćelije i oligoelemente potrebne koži za pravilnu ishranu. Aplikacija se vrši veoma tankom iglom u središnji deo kože - mezoderm.

Kokteli doprinose detoksikaciji i popravljanju opšteg stanja kože, vraćajući koži elastičnost i jedrinu. Uspostavlja se narušena ravnoteža i omogućava bolja hidratacija i ishrana. Na ovaj način značajno se usporava proces starenja.

 

 Primena mezoterapije:

 

 • anti-aging lica
 • hidratacija lica
 • lifting lica, vrata i dekoltea
 • opadanje kose
 • celulit
 • strije
 • lipoliza (topljenje lokalizovani masnih naslaga)
 • anti-aging ruku
 • hiperpigmentacije lica, tela i ruku
 • podočnjaci

 

 

 

U našem centru za mezoterapiju iglom preporučujemo renomiranog proizvođača SKIN Tech Pharma Group sa linijom RRS® CE Class III injectable proizvoda. Linija obuhvata 14 različitih formulacija prilagođenih različitim indikacijama i potrebama korisnika.

 

Najčešća pitanja

Preporuke pre tretmana mezoterapije iglom.
U cilju otklanjanja rizika od neželjenih efekata, nedelju dana pre tretmana treba izbegavati nesteroidne antiinflamatorne lekove, kao što su brufen, aspirin, diklofen i slični, jer oni mogu usporiti koagulaciju krvi i povećati mogucnost nastanka manjih hematoma.          
Kojih se saveta treba pridržavati nakon tretmana?
U prvih nekoliko dana nakon tretmana potrebno je pridržavati se saveta lekara. Kućna higijena ne sme biti agresivna. Preporučuje se izbegavanje fizičkih aktivnosti 48h nakon postupka, kao i odlazak u solarijum, spa centar bar nedelju dana kako ne bi došlo do neželjene infekcije.    
Da li je tretman bolan i koliko traje?
Mezoterapija podrazumeva korišćenje veoma tankih igala, ali da bi se obezbedio maksimalan komfor tokom tretmana, najčešće savetujemo korišćenje lokalnog, topikalnog anestetika (anestetika u obliku kreme). Dužina trajanja tretmana zavisi od tehnike ubacivanja aktivnih supstanci, a najčešće se kreće između 30 i 45 minuta za sam tretman mezoterapije i 20 do 30 minuta za delovanje anestetika.    
Kontraindikacije
Mezoterapija se ne preporučuju kod osoba koje imaju autoimuna oboljenja, poremećaj koagulacije krvi, infekcije kože ili ekcem, ili onkološka oboljenja. Alergijske reakcije na aktivne supstance iz mezoterapijskih koktela su veoma retke. Ipak, naši lekari insistiraju na alergo testu pre tretmana ukoliko postoji bilo kakva sklonost ka alergijama ili senzibilisanost na neku od supstanci. Bez obzira na sigurnost mezoterapijskog koktela, tretman se ne preporučuje trudnicama i majkama koje doje, jer nisu sprovedena klinička istraživanja na toj grupi populacije.      
Oporavak posle tretmana.
U zavisnosti od tretirane regije i tipa mezoterapije, oporavak posle tretmana je različit. Ako je reč o mezoterapiji lica otok najčešće izostaje, crvenilo prolazi za nekoliko sati, a tragovi uboda igle mogu biti vidljivi narednih dan ili dva. Sa druge strane, kod lipolize otok može potrajati i nekoliko dana, kao i blag bol u predelu gde je postupak izveden.    
Prednost mezoterapije ,,iglom” u odnosu na mezoterapiju ,,aparatom”
Iako je mezoterapija "aparatom" komfornija jer nema bola prilikom tretmana, pa ni propratnih neželjenih reakcija, kod mezoterapije "iglom" efekti se postižu brže. Igla omogućava da korišćeni koktel prođe zaštitnu barijeru kože i da se sadržaj koktela potpuno iskoristi na tretiranoj regiji.    
Koliko se često radi tretman?
Mezoterapija iglom je tretman koji se najčešće radi u seriji od četiri tretmana sa preporučenim razmakom od nedelju dana. Nakon toga se preporučuje ili održavanje jedanput u periodu od dva meseca ili ponovna serija nakon 6 do 8 meseci.    
Cena tretmana mezoterapije iglom
Cena tretmana mezoterapijom iglom zavisi od regije koji se tretira, dubine i tehnike aplikacije. Okvirne cene u zavisnosti od preparata koji se koristi za najčešće tretmane koji se rade u centru Lunior su: Mezoterapija lica (RRS® HYALIFT® 35, RRS® HYALIFT® 75, RRS® HYALIFT® 75 PROACTIVE, RRS® HA INJECTABLE, RRS® HA TENSOR LIFT): 70-100 €; Hiperpigmentacije (RRS® HA WHITENING): 30-50 €; Podočnjaci (RRS® HA EYES): 30 €; Strije (RRS® HA STRIMATRIX): 50 €; Celulit (RRS® HA CELLUTRIX): 50 €; Tretiranje različitih tipova ćelavosti (XL HAIR®): 50 €; Lipoliza (Dermastabilon): 60 €. Cene su izražene u evrima, plaćanje u dinarima se obračunava po srednjem kursu NBS na dan tretmana.    
Više o tretmanu mezoterapija iglom možete saznati na besplatnim konsultacijama.

Ostale estetsko-medicinske procedure

Saznajte više o drugim estetsko-medicinskim procedurama koje radimo u Lunior centru.
HEMIJSKI PILING (eng. Chemical Peel)   Hemijski piling je estetsko-medicinska procedura u toku koje lekar na kožu nanosi rastvore tačno određenih kiselina, sa ciljem kontrolisanog
Šta je hijaluronska kislelina? Hijaluronska kiselina, hijaluron ili skraćeno HA je supstanca koja je sastavni deo našeg organizma. Po hemijskoj strukturi ona je složeni šećer -
MEZOTERAPIJA (eng. Mesotherapy)   Mezoterapija iglom je medicinska metoda koja obuhvata tehnike aplikacije specijalnih koktela u kožu. Kokteli sadrže vitamine, minerale,
LIPOLIZA (eng. Lipolysis)   Lipoliza ili mezoterapija lokalizovanih masnih naslaga je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na telu, pomoću
ANTICELULIT TRETMAN (eng. Anti-cellulite treatment)   CELULIT je estetski, ali i zdrastveni problem. Nastaje nagomilavanjem masnoća i toksina ispod kože pri kojem vezivno tkivo
MEZONITI (eng. Mesothreads)     Mezoniti predstavljaju inovativnu tehniku pomlađivanja i zatezanja određenih zona kože sa efektom face liftinga koja uspešno
Kolagen idukciona terapija (eng. Collagen Induction Therapy, CIT)   Kolagen idukciona terapija, poznata i kao tretman mikroiglicama, je estetsko-medicinska procedura koja

Zakažite konsultacije

Kontaktirajte nas slanjem poruke i iskoristite popust od 10% na sve tretmane (osim na cene tretmana koji su već na popustu). Nakon slanja poruke kontaktiraćemo Vas telefonom u najraćem roku da zakažemo tretman za koji ste zainteresovani.

  Poruka nije poslata.   Poruka je uspesno poslata.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama.

logo bottom

 

 

 

 • Adresa : Savska 5, III sprat, Beograd
 • Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Telefon : 060 6147872

Radno vreme

 • Ponedeljak15:00 - 22:00
 • Utorak15:00 - 22:00
 • Sreda15:00 - 22:00
 • Četvrtak15:00 - 22:00
 • Petak15:00 - 22:00
 • Subota09:00 - 18:00
 • Nedelja09:00 - 18:00

MAPA

Adresa: Savska 5, III sprat, Beograd