MEZONITI (eng. Mesothreads)

Anti aging centar SkinCare Lunior 3D 4D Mezoniti

 

 

Mezoniti predstavljaju inovativnu tehniku pomlađivanja i zatezanja određenih zona kože sa efektom face liftinga koja uspešno rešava problem gubitka kontura lica bez podvrgavanja hirurškoj intervenciji.

Precedura podrazumeva plasiranje veoma tankih niti tzv. mezoniti po kojima je tretman i dobio ime. Niti su od biorazgradivog materijala (Polydioxanone) koji se već dugo koristi u hirurgiji. Bezbedan je i poseduje FDA i CA sertifkate.

Mezoniti se pod kožu uvode tankim i gipkim iglama različitih dužina koje omogućavaju plasiranje  u različitim pravcima i na različitim nivoima kože, zbog čega se za ovaj tretman često koristi i termin 3D mezoniti.  Na ovaj način se pravi mreža tzv. armatura bez vidljivih defekata na koži i ograničenja mimike. Upravo ova amatura omogućava efekat face liftinga, koji je postignut bez podvrgavanja hirurškoj intervenciji, što ovaj tretman čini veoma atraktivnim.

Mezoniti svojim prisustvom izazivaju stimulaciju fibroblasta da stvaraju novi kolagen na mestu plasiranja. Na taj način nakon njihove potpune razgradnje, koja se dešava od šestog do osmog meseca nakon tretmana, novi kolagen preuzima ulogu mreže i produžava se efekat liftinga na period do dve godine nakon tretmana.

Najčešća pitanja

Indikacije i kome je tretman namenjen?
Mezoniti su idealne za pacijente koji imaju dobru elastičnost kože i umereni višak kože. Najpogodniji kandidati su muškarci i žene posle trideset i pete koji žele da izgledaju mlađe i potrebno im je umereno podmalađivanje lica, ruku ili drugih probmatičnih delova tela.  Mezonitima se postižu odlični rezultati u popunjavanju nazolabijalnih bora, dubokih suznih brazda, poboljšanja tonusa kože i zatezanje viška kože lica, ruku, unutrašnje strane butina ili stomaka. Posebno je interesantna tehnika za korekciju horizontalnih bora čela, kao uspešna alternativa Botoksu. Bitno je ovu proceduru raditi kod edukovanog lekara koji poznaje sve tehnike aplikovanja mezoniti, ali i vrste i dužine s obzirom da sa nekim nitima postižemo lifting efekat a sa drugima efekat vraćanja volumena u tretiranim regijama.                          
Šta su 4D mezoniti?
Tretman mezonitima pruža mogućnost kombinovanja sa drugim procedurama u cilju postizanja sinergijskih rezultata. Na taj način je nastao popularan tretman 4D mezoniti. Procedura za 4D mezoniti podrazumeva da nakon uvođenja niti tankom i gipkom iglom, još dok je igla u koži, kroz iglu se dodaje mezoterapijski koktel, hijaluronska kiselina ili plazma obogaćena trombocitima kojima se dodatno ishranjuje koža i pojačava lifting efekat bez dodatnih uboda kože. Na osnovu dosadašnjeg iskustva mi preporučujemo mezoterapijski koktel RRS® HA TENSOR LIFT poznatog proizvođača SKIN TECH Pharma Group koji u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu i druge aktivne supstance koje dodatno podstiču hidrataciju, zatezanje i dodatnu stimulacija kolageneze i stvaranja elastina, pa su efekti brži i izraženiji.            
Da li je tretman bolan?
Ovaj tretman spada u najmanje bolne procedure estetske dermatologije. Bolan može biti samo inicijalni ubod, a samo plasiranje igle može biti blago do umereno neprijatno kako to pacijenti opisuju. Bez obzira na ovo mi praktikujemo primenu anestetika u obliku kreme kako bi sam tretman za naše klijente bio što udobniji. Oporavak je veoma kratak i može se reći da traje samo par sati, a  podrazumeva prolazak crvenila na mestu uboda.
Neželjena dejstva
Neželjenih dejstva nema pošto su niti od sertifikovanog biorazgradivog materijala koji se već dugo koristi u raznim granama medicine. Jedina neželjena dejstva mogu biti nastanak manjih hematoma na mestima plasiranja igala koji prolaze nakon nedelju dana.
Preporuke nakon tretmana
Detaljne preporuke dobićete u našem centru nakon tretmana, a najvažnije su izbegavanje izlaganja suncu i korišćenje solarijuma nekoliko dana nakon tretmana, kao i depilacije i kupanjima u javnim kupalištima.            
Oporavak nakon tretmana
Neposredno posle tretmana, sasvim je moguće nastaviti uobičajene aktivnosti. Ponekad se može pojaviti diskretan otok ili modrice koje su prolaznog karaktera. Mesto uboda zaceljuje odmah nakon tretmana, tako da tragovi uboda na koži nisu vidljivi.
Kontraindikacije
Mezoniti se ne preporučuju kod osoba koje imaju autoimuna oboljenja, poremećaj koagulacije krvi, infekcije kože ili ekcem, ili onkološka oboljenja. Alergijske reakcije na aktivne supstance iz mezoterapijskih koktela kod tretmana 4D mezoniti su veoma retke. Ipak, naši lekari insistiraju na alergo testu pre tretmana ukoliko postji bilo kakva sklonost ka alergijama ili senzibilisanosti na neku od supstanci. Bez obzira na sigurnost tretmana mezonitima, mi ga ne preporucujemo trudnicama i majkama koje doje, jer nisu sprovedena klinicka istrazivanja na toj grupi populacije.
Cena tretmana mezoniti
Cena tretmana 3D mezoniti se određuje na osnovu broja i tipa aplikovanih niti: cena za 1 mono nit je 10 €, a za spiralnu 15 €. Cena tretmana 4D mezoniti se određuje na isti način, s tim što se dodaje cena aplikovanog koktela (najčešće koristimo RRS® HA TENSOR LIFT) i potrebno je računati još 25 € na 10 aplikovanih niti.Cena u dinarima se određuje po srednjem kursu NBS na dan tretmana.  
Više o mezonitima možete saznati na besplatnim konsultacijama.

Ostale estetsko-medicinske procedure

Saznajte više o drugim estetsko-medicinskim procedurama koje radimo u Lunior centru.
HEMIJSKI PILING (eng. Chemical Peel)   Hemijski piling je estetsko-medicinska procedura u toku koje lekar na kožu nanosi rastvore tačno određenih kiselina, sa ciljem kontrolisanog
Šta je hijaluronska kislelina? Hijaluronska kiselina, hijaluron ili skraćeno HA je supstanca koja je sastavni deo našeg organizma. Po hemijskoj strukturi ona je složeni šećer -
MEZOTERAPIJA (eng. Mesotherapy)   Mezoterapija iglom je medicinska metoda koja obuhvata tehnike aplikacije specijalnih koktela u kožu. Kokteli sadrže vitamine, minerale,
LIPOLIZA (eng. Lipolysis)   Lipoliza ili mezoterapija lokalizovanih masnih naslaga je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na telu, pomoću
ANTICELULIT TRETMAN (eng. Anti-cellulite treatment)   CELULIT je estetski, ali i zdrastveni problem. Nastaje nagomilavanjem masnoća i toksina ispod kože pri kojem vezivno tkivo
MEZONITI (eng. Mesothreads)     Mezoniti predstavljaju inovativnu tehniku pomlađivanja i zatezanja određenih zona kože sa efektom face liftinga koja uspešno
Kolagen idukciona terapija (eng. Collagen Induction Therapy, CIT)   Kolagen idukciona terapija, poznata i kao tretman mikroiglicama, je estetsko-medicinska procedura koja

Zakažite konsultacije

Kontaktirajte nas slanjem poruke i iskoristite popust od 10% na sve tretmane (osim na cene tretmana koji su već na popustu). Nakon slanja poruke kontaktiraćemo Vas telefonom u najraćem roku da zakažemo tretman za koji ste zainteresovani.

  Poruka nije poslata.   Poruka je uspesno poslata.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama.

logo bottom

 

 

 

  • Adresa : Savska 5, III sprat, Beograd
  • Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Telefon : 060 6147872

Radno vreme

  • Ponedeljak15:00 - 22:00
  • Utorak15:00 - 22:00
  • Sreda15:00 - 22:00
  • Četvrtak15:00 - 22:00
  • Petak15:00 - 22:00
  • Subota09:00 - 18:00
  • Nedelja09:00 - 18:00

MAPA

Adresa: Savska 5, III sprat, Beograd