HEMIJSKI PILING (eng. Chemical Peel)

 

Hemijski piling je estetsko-medicinska procedura u toku koje lekar na kožu nanosi rastvore tačno određenih kiselina, sa ciljem kontrolisanog uklanjanja oštećenih slojava kože, čime se podstiče njeno obnavljanje. Pored otklanjanja nesavršenosti, koža postaje deblja i otpornija, a sa ponavljanjem postiže se i efekat podmlađivanja.


Hemijski pilinzi su efikasna metoda za rešavanje problema akni, kao i ožiljaka nastalih nakon akni, pigmentacija na koži izazvanih Suncem ili drugim spoljnim faktorima, plićih i dubljih bora i strija. Mogu se raditi na licu, vratu, šakama, rukama i nogama.

 

Koje se vrste hemijskog pilinga najčešće primenjuju?
Hemijski pilinzi na tržištu se, u zavisnosti od dubine na kojoj deluju mogu podeliti na površinske, srednje duboke i duboke hemijske pilinge. Potrebna dubina delovanja zavisi od tipa problema koji se rešava, godina pacijenta i opšteg stanja kože.
Supstance koje čine hemiski piling određuju dubine delovanja, tako da u površinskim hemijskim pilinzima dominiraju alpha hidroksi kiseline (AHA), tzv. voćne kiseline. Alfa hidroksi kiseline (AHA) su derivati voća ili mleka, a za potrebe medicinsko-estetskih tretmana se specijalno sintetišu. Srednje duboki i duboki hemijski pilinzi su na bazi trihlorsirćetne kiseline (TCA) sa različitom koncentracijom TCA u njima ili na bazi fenola.  
U našem centru koristimo preparate prestižne kompanije Skin Tech Pharma Group, koji se rade po protokolima profesora Filipa Depreza, čuvenog estetskog hirurga i dermatologa. Hemijski pilinzi kompanije Skin Tech Pharma Group se nalaze na samom vrhu kad je reč o pilinzima sa medicinskom upotrebom i postoji čitava lepeza proizvoda koja zadovoljava sve potrebe pacijenata.

Najčešća pitanja

Kako izgleda tretman hemijskim pilingom?
Nakon konsultacija sa našim lekarom i definisanja preparata koji će se koristiti počinje tretman hemijskog pilinga. Preparat se postepeno nanosi na targetiranu regiju po definisanom protokolu. Nakon određenog vremena preprat počinje da deluje, a pacijent oseća blago peckanje. U zavisnosti od tipa pilinga i dubine delovanja peckanje se pojačava. Kada se dobiju željene promene, nanošenje pilinga se zaustavlja. Nanosi se maska za neutralizaciju koja istog momenta zaustavlja svaki osećaj neprijatnosti, a polako nestaje i moguće crvenilo.    
Šta se može očekivati nakon tretmana?
Kod površnih pilinga nema vidljivih promena u narednim danima, dok kod srednjih i dubokih sledećeg dana očekujemo promene u vidu zatezanja i tamnije prebojenih delova kože. Kod njih drugog ili trećeg dana počinje i perutanje koje može biti manje ili više vidljivo. Dešava se proces uklanjanja izumrlih ćelija. Najčešće nakon sedam, a najkasnije deset dana od tretmana završava se perutanje i ljuštenje kože i mogu se videti prvi rezultati hemijskog pilinga.                      
Koliko se često može raditi tretman?
Broj tretmana hemijskim pilinzima zavisi od tipa i težine oštecenja kože, odnosno stanja kože koja se tretira. Neki pacijenti su zadovoljni nakon samo jednog tretmana hemijskim pilingom, ali najčešće je neophodno odraditi tri do šest ponavljanja. Plići pilinzi mogu se ponavljati na 7 do 14 dana, a srednji i dublji na 4 do 6 nedelja. Da bi se pojačalo dejstvo nekih pilinga može se kobinovati sa dermarolerom ili medicinskom šmirglom. Oni dodatno omogućavaju dublje prodiranje kiselina, pa su samim tim i efekti veći i brže se postiže željeni rezultat.            
Neželjeni efekti posle hemijskih pilinga
Kada se hemijski piling radi po protokolu neželjenih reakcija nema, ukoliko se koriste visoko stabilizovane kiseline. Upravo zbog toga smo se odlučili za Skin Tech Pharma Group preparate. Dodatno oni ističu da su njihovi hemijski pilinzi jedini koji imaju oznaku medicinskih hemijskih pilinga na tržištu (u pitanju su proizvodi CE Class II i IIa). Neželjeni efekti koji mogu nastati nakon tretmana hemijskim pilingom je pojava pigmentacije, ali isključivo zbog neadekvatne zaštite od sunčevog zračenja tokom regeneracije kože nakon izvršenog tretmana. Zbog ovoga u našem centru se tretmani hemijskim pilinzima preporučuju samo u zimskom periodu uz dodatnu zaštitu kože od sunca u vidu krema sa faktorom 50. Izuzetak su površinski hemiski pilinzi koji se uz odgovarajuću zaštitu mogu raditi tokom cele godine.                  
Nega lica nakon tretmana hemijskim pilingom
Preporuka neposredno nakon tretmana (u prvh 12 sati) je da se ne pere lice i ne nanosi šminka, kako bi se iskoristilo terapeutsko dejstvo neutrališuće maske. Narednih dana, u toku faze ljuštenja, se preporučuje nanošenje hidrantnih krema više puta u toku dana. A po završetku je obavezna primena zaštitnog faktora 50 u periodu od 2 nedelje do nekoliko meseci u zavisnosti od vrste pilinga i godišnjeg doba.                  
Kontraindikacije
Neke od osnovnih kontraindikacija za tretman hemijskim pilingom: korišćenje sistemskih retinoida šest meseci i topijskih jedan mesec pre tretmana, alergija na neku od komponenti rastvora, korišćenje benzoil peroksida i krema sa AHA kiselinama jedan mesec pre tretmana, herpes na usnama, aktivne infekcije ili ekcem na licu, trudnice i dojilje za duboke pilinge.                  
Cena tretmana
Cena tretmana hemijskim pilinzima zavisi od vrste pilinga i promene koja se tretira. Okvirne cene u zavisnosti od preparata koji se koristi za najčešće tretmane koji se rade u centru Lunior su: EASY Phytic lice (površinski): 2500 din; EASY Phytic telo: 5000 din; Easy Droxy: 4000 din; Easy TCA lice (površinski-srednje dubok): od 3000 do 5000 din; Easy TCA Pain Control: od 4000 do 5000 din; Unideep (srednje dubok): 12000 din; PIXEL PEEL (Easy TCA + derma roler/dermapen): 7000 din; Strije (abrazija + piling TCA ): 25000din; Ožiljci od akni na licu (abrazija + piling TCA): 25000 din. Napomena: sve tretmane počev od površinskih hemijskih pilinga u centru Lunior rade iskusni doktori!                
Više o pilinzima možete saznati na besplatnim konsultacijama.

Ostale estetsko-medicinske procedure

Saznajte više o drugim estetsko-medicinskim procedurama koje radimo u Lunior centru.
HEMIJSKI PILING (eng. Chemical Peel)   Hemijski piling je estetsko-medicinska procedura u toku koje lekar na kožu nanosi rastvore tačno određenih kiselina, sa ciljem kontrolisanog
Šta je hijaluronska kislelina? Hijaluronska kiselina, hijaluron ili skraćeno HA je supstanca koja je sastavni deo našeg organizma. Po hemijskoj strukturi ona je složeni šećer -
MEZOTERAPIJA (eng. Mesotherapy)   Mezoterapija iglom je medicinska metoda koja obuhvata tehnike aplikacije specijalnih koktela u kožu. Kokteli sadrže vitamine, minerale,
LIPOLIZA (eng. Lipolysis)   Lipoliza ili mezoterapija lokalizovanih masnih naslaga je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na telu, pomoću
ANTICELULIT TRETMAN (eng. Anti-cellulite treatment)   CELULIT je estetski, ali i zdrastveni problem. Nastaje nagomilavanjem masnoća i toksina ispod kože pri kojem vezivno tkivo
MEZONITI (eng. Mesothreads)     Mezoniti predstavljaju inovativnu tehniku pomlađivanja i zatezanja određenih zona kože sa efektom face liftinga koja uspešno
Kolagen idukciona terapija (eng. Collagen Induction Therapy, CIT)   Kolagen idukciona terapija, poznata i kao tretman mikroiglicama, je estetsko-medicinska procedura koja

Zakažite konsultacije

Kontaktirajte nas slanjem poruke i iskoristite popust od 10% na sve tretmane (osim na cene tretmana koji su već na popustu). Nakon slanja poruke kontaktiraćemo Vas telefonom u najraćem roku da zakažemo tretman za koji ste zainteresovani.

  Poruka nije poslata.   Poruka je uspesno poslata.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama.

logo bottom

 

 

 

  • Adresa : Savska 5, III sprat, Beograd
  • Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Telefon : 060 6147872

Radno vreme

  • Ponedeljak15:00 - 22:00
  • Utorak15:00 - 22:00
  • Sreda15:00 - 22:00
  • Četvrtak15:00 - 22:00
  • Petak15:00 - 22:00
  • Subota09:00 - 18:00
  • Nedelja09:00 - 18:00

MAPA

Adresa: Savska 5, III sprat, Beograd